Ayten Yıldırmaz Başvurusu Işığında Babanın veya Annenin Soyadı Karşısında "Çocuğun Üstün Yararı" Hakkında Kısa Bir Değerlendirme - Demir, Nazlı Hilal (Seçkin Yayıncılık, 2018)
Bu çalışma Anayasa Mahkemesi’nin, boşanma sonrasında velayet hakkı tanınan çpcuğun soyadını değiştirme talebiyle açılan davanın reddedilmesi nedeniyle aile hayatına saygı hakkının ihlal edildiği iddiası ile bireysel başvuruda bulunan Ayten Yıldırmaz’a (B. No: 2014/1826) ilişkin vermis olduğu kararın değerlendirmesidir.

Presented here is the work on the analysis of Ayten Yıldırmaz application (Appl. No: 2014/1826) Which is about the inabşlşty for divorced couple to give their legitimate child the mother’s surname. In this regard an overview about the regulations related to this issue will be given, then the judicial authority’s perspective will be evaluated and some conclusions will be drawm.
Keywords: Bireysel başvuru; Velayet hakkı; Çocuğun üstün yararı; Çocuğun soyadı; Cinsiyet eşitliği; Individual Application; The right of custody; The surname of the child; The best ınterest of the child; Gender equality