Ekololojik düşüncede kaotik eğilimler - Mutlu, Ahmet (İstanbul Kültür Üniversitesi Yayınları, 2006)
Bu çalışmada soyut bir dünya görüşü olarak değerlendirilen ekolojik düşüncenin, aslında somut bir görüş olduğunu göstermek amaçlanmaktadır. Bunun için kaos kuramına başvurulmaktadır. Kaos kuramı, ekolojik düşünceye bilimsel dayanak sağlayacak niteliktedir. Çalışmada, yönetim olgusundan hareketle, ekolojik düşünce ve kaos arasındaki ortak konulara dikkat çekilmektedir.

The common oppinion about "ecological thought" is abstract, but it is concrete and the aim of this study is. To indicate how it is concrete, we have refered to chaos theory. Chaos theory supports platform. In this study, we draw attention on the common subjects of ecological thought and chaos.
Ütopik düşünce gerçek mi oluyor?
Keywords: Kaos; Kaotik Yönetim Anlayışı; Ekolojik Yönetim Anlayışı; Toplumsal Ekoloji; Chaos; Mechanical Administration Approach; Ecological Thought; Ecological Administration Approach; Social Ecology