Eser Sahibinin Manevi Haklarını Sınırlandıran Hukuki İşlemler ve Bazı Durumlar - Bellican, Cüneyt (Seçkin Yayıncılık, 2016)
Eser sahibinin manevi hakları, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanununda manevi haklar başlığı altında; umuma arz yetkisi, adın belirtilmesi yetkisi, eser üzerinden değişiklik yapılmasının önleme yetkisi ve eser sahibinin zilyed ve malike karşı hakları olarak düzenlenmiştir.Eser sahinin mali haklarını devretmesi mümkündür. Oysa manevi haklar, devredilmez haklar olarak değerlendirilir. Bununla birliktei manevi haklar da hukuki işlemlere ve sözleşmelere konu olur. Eser sahibi, manevi haklarının kullanımını bir başkasına bırakabilir.
Keywords: Manevi haklar, Umuma arz yetkisi, Adın belirtilmesi yetkisi, Eser üzerinde değişiklik yapılmasının önleme yetkisi, Eser sahibinin zilyed ve malike karşı hakları, Kişilik hakkı, Dürüstlük kuralı, Hakkın kötüye kullanılması yasağı, Şekil şartı, Geçerlilik şartı, İspat şartı, Genel işlemler koşulları, Mülkiyet hakkı, Kanuni kısıtlamalar, Devredilebilir ve devredilemez haklar, Vazgeçilebilir ve vazgeçilemez haklar, İzin, Rıza, Manevi hakların kullanılması, Mimari eserler, Sinema eserleri, Menfaatlerin çatışması