Risk Algılama Risk Yönetimine Yeni Bir Bakış - Şen, Ali (My University, 2014)
Bu çalışma kapsamında tehlike, risk, risk analizi ve risk değerlendirme kavramları incelenerek, risk değerlendirme metotlarının kullanım amaçları ve önemine değinilerek, risk algılama ve risklerin algılanma düzeylerinin risk değerlendirmesine olan katkısı açıklanmıştır. Bununla birlikte, risklerin algılanma düzeyini etkileyen faktörler de incelenerek ve tek tek örneklerle açıklanmıştır. Ayrıca, risklerin algılanma düzeyini etkileyen faktörleri iki gruba ayırarak riskleri sınıflandıran ‘Psikometrik Paradigma’ metodu incelenmiştir.
Keywords: Risk Değerlendirme; Risk Analizi; Belirsizlik; Risk Algılama; Psikometrik Paradigma