Hukuki Boyutuyla Vergi Usul Hukukunda Elektronik Ortamda Tebliğ - CANGÜLOĞLU, YASEMİN (Seçkin Yayıncılık, 2018)
Hukukun birçok dalıyla yakından ilgili olan tebligat müessesesi, temel hak veözgürlüklere müdahale niteliği taşıyan vergi hukuku bakımından da büyük önem arz etmektedir.Zira mükellefler haklarını, kendileri ile ilgili vergilendirme işlemlerden haberdar olmalarıhalinde kullanabileceklerdir. Mükelleflere, haklarında tesis edilen idari işlemler VergiUsul Kanun’unda düzenlenen tebliğ yöntemleriyle bildirilmektedir. Bu yöntemlerden biriolan ve Kanun’un 107/A maddesiyle düzenlenen elektronik ortamda tebliğe ilişkin usul veesasları belirleme yetkisi Maliye Bakanlığına verilmiş, Bakanlık da bu yetkisini 456 SeriNo.lu VUK Genel Tebliği ile kullanmıştır. Bu bağlamda çalışmamızın amacı söz konusuGenel Tebliğin Anayasa’da öngörülen bazı ilkeler bakımından irdelenmesidir.
Legal Aspects of Electronic Notification in Turkish Tax System