Yargıtay 9. Hukuk Dairesi'nin Belirsiz Alacak Davasına İlişkin Kararlarının Değerlendirilmesi - Simil, Cemil; Pekcanıtez, Hakan (Seçkin Yayıncılık, 2016)
Belirsiz alacak davası, belirli koşulların varlığına bağlı olarak istisnaen açılabilen bir dava türüdür. Uygulamamızda belirsiz alacak davasının en sık işçilik alacakları bakımından açıldığı görülmektedir. Bu çalışmamızda Yargıtay 9. Hukuk Dairesi'nin işçilik alacakları bakımından belirsiz alacak davası ile ilgili verdiği bazı ilke kararları değerlendirilmiştir.
Keywords: Yargıtay; Hukuk Dairesi; Belirsiz Alacak Davası; Belirsiz Tespit Davası; Kısmi Dava