Psikanaliz Kuramı Bağlamında Engin Geçtan Romanını İncelemek: "Bir Günlük Yerim Kaldı İster Misiniz?" - GÜLTEKİN, YELDA NUR (İstanbul Kültür Üniversitesi, 2021)
Engin Geçtan'ın "Bir Günlük Yerim Kaldı İster Misiniz?" Romanının Psikanalitik Açıdan İncelenmesi adlı bu çalışmada; Bir Günlük Yerim Kaldı İster Misiniz? romanı esas alınmıştır. Romana geçmeden önce eserin yazarı olan Engin Geçtan'ın yaşamı ve hayatı incelenmiş, romanın bir özeti sunularak roman detaylı bir şekilde anlatılmıştır. Romanın incelenmesinde kullanılan pek çok kavramı açıklamak, bu kavramların oluşumu ve tarihsel gelişimi hakkında bilgi sunmak açısından psikanaliz kavramı üzerinde durulmuş ve esas olarak S. Freud ve C.G. Jung gibi isimler üzerinde ilerlenmiştir. Özellikle bu isimlerin oluşturduğu kuram ve kavramlar incelemede sıkça kullanılmıştır. Çalışmanın ana bölümünü ise tamamıyla Bir Günlük Yerim Kaldı İster Misiniz? Romanı oluşturmaktadır. Roman altı bölüme ayrılmıştır ve inceleme bu bölümler üzerinden yapılmıştır. Her bölüm romanda geçen adı ile işlenmiş, bölümde belirgin olarak yer edinen karakterler psikanaliz bağlamında incelenmiştir.
Reviewing Engin Göçtan Novel in the Context of the Theory of Psychanalysis: "Would You Like Me to Have Space Left for a Day?"
▪ Yüksek lisans tezi.