S5EC ve KD45-O modal mantıklarının modelleri üzerine - Bölük, Ayşe (İstanbul Kültür Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Matematik Bilgisayar Anabilim Dalı, 2013)
Bu tezde, S5EC ve KD45-O modal mantıklarının sonlu Henkin ve filtreleme yöntemiyle elde edilen modellerinin izomorf olduğu ispatlanmıştır. Bu amaçla, S5EC ve KD45-O modal mantıklarının modal tamlığından ve kanonik modellerinden yararlanılmıştır. Anahtar Kelimeler : Epistemik mant k, makul olma, sa glaml k,taml k, kanonik model, sonlu Henkin y ontemi,filtreleme y ontemi.
On models of the modal logics S5EC and KD45-O
Keywords: matematik; mathematics