Milletlerarası Mal Satımına İlişkin Sözleşmeler Hakkında Birleşmiş Milletler Antlaşması’na (CISG) Göre Satıcının Sözleşmeye Aykırılığı Giderme Hakkı - Gündoğdu, Fatih (Seçkin Yayıncılık, 2016)
Milletlerarası Mal Satımına İlşikin Sözleşmeler Hakkında Birleşmiş Milletler Antlaşması kapsamında kalan satım sözleşmelerinde, sözleşmeye uygun şekilde sözleşmeye aykırılığı giderme ve böylece alıcının kendisine tanınan seçimlik haklara başvurmasını engelleme imkanı tanmıştır. Bu hükümle varılmak istenen hedefin Antlaşmanın temel düşüncesine uygun olarak sözleşmenin ayakta kalmasını sağlamak ve uluslararası sözleşmelerde sözleşmenin sona ermesinin doğuracağı güçlükleri engellemek olduğu ifade edilebilir.
Keywords: CISG, Sözleşmeye aykırılık, Satıcının sözleşmeye aykırılığı giderme hakkı, Sözleşmenin esaslı ihlali, Alıcının sözleşmeden dönmesi