Gelir Paylaşımlı İnşaat Sözleşmesinin Hukuki Niteliği - Gümüşsoy Karakurt, Güler (Seçkin Yayıncılık, 2016)
Çalışmamızın konusunu gelir paylaşımlı inşaat sözlşemesi ve yüklenici ile iş sahibi arasındaki ilişkinin belirlenmesi oluşturmaktadır. Gelir paylaşımlı inşaat sözleşmesi 6098 sayılı Türk Borçlar Kanunu’nda düzenlenmemiştir. Bu nedenle gelir paylaşımlı inşaat sözleşmesinin hukuki niteliği doktorinde ve uygulamada tartışmalıdır. Bu çalışmada, doktorin ve yargı kararları ışığında gelir paylaşımlı inşaat sözleşmesinin hukuki niteliği üzerinde durulacaktır.
Keywords: Yüklenici, İnşaat sözleşmesi, Gelir paylaşımı, Karşılıklı borç yükleyen sözleşme, Adi ortaklık