Dynamika zatrzymywania klientów: A Badania nad praktykami i ich elementami - Yılmaz, Kemal Özkan (Wydawnictwo Bezkresy Wiedzy, 2020)
Trudne warunki szybko rosnącej globalnej konkurencji zwiększyły znaczenie koncepcji zatrzymania klienta, aby móc przewidzieć i reagować na zmiany zarówno w konkurencyjnym środowisku biznesowym off-line, jak i on-line. Niniejsza książka skupia się na dynamice formułowania strategii utrzymania klienta wśród kadry kierowniczej najwyższego szczebla ds. marketingu oraz wyższej kadry kierowniczej pracującej w wiodących zorganizowanych detalicznych sieciach sprzedaży gotowej odzieży w Turcji. Koncentruje się ona na definiowaniu intencji dotyczących utrzymania klienta poprzez wyjaśnianie relacji pomiędzy wymiarami proponowanego modelu w oparciu o spostrzeżenia i pomysły specjalistów. Wyniki badań dostarczają użytecznych implikacji, które należy rozważyć na drodze do utrzymania utrzymania klienta. Badanie jest również próbą ujawnienia postawy specjalistów biznesowych wobec formułowania międzyorganizacyjnych strategii retencji klientów w kontekście proponowanego w książce modelu.
Keywords: Economics