Esaslı nilpotent Lie cebirleri için Berger-Wang formülü - Arslandoğan, Nuri Umut (İstanbul Kültür Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Matematik Bilgisayar Anabilim Dalı, 2015)
Bu tez çalışmasında, bir Lie cebri tarafından üretilen kapalı bir Banach cebrinin, her önkompakt alt kümesi için Berger-Wang formülünün sağlandığı gösterilmiştir. Ayrıca, esaslı nilpotent ve çözülebilir Lie cebirleri tarafından üretilen kapalı Banach cebrinin her önkompakt alt kümeleri için de Berger-Wang formülünün sağlandığı gösterilmiştir. Son olarak, yarıçözülebilir Lie cebirleri tarafından üretilen Banach cebirlerinin her önkompakt alt kümeler için Berger-Wang formülünü sağlayıp sağlamadığı açık problem olarak ortaya konmuştur.

In this thesis, it proved that if a closed Banach algebra is generated by a nilpotent Lie algebra , then the Berger-Wang formula holds for every precompact subset. It is also proved that Berger-Wang formula holds for a closed Banach algebra generated by both an essentially nilpotent and solvable Lie algebra for every precompact subsets of it. Finally, it is presented whether Berger-Wang formula holds for a Banach algebra generated by a quasisolvable Lie algebra or not as an open problem.
Berger-Wang formula for essentially nilpotent Lie algebras
Keywords: Matematik; Mathematics; Lie cebirleri; Lie algebras