Divânü Lûgati't Türk'ün Halkbilimi Açısından Önemi - Kaya, Muharrem (My University, 2002)
Bu yazıda, Türk kültürünün bilinen en eski sözlüklerinden Divânü Lûgati’t Türk’teki halkbilimi unsurları tespit edilip günümüzde devam edenlere dikkat çekilmiştir. Dil, anlatım, âşık, tekke edebiyatı, anlatmalar, anonim şiirler, kalıplaşmış sözler, dayanışma kurumları, hayatın dönüm noktalarıyla ilgili gelenek ve görenekler, halk bilgisi, inanışlar, oyun, eğlence, spor, giyim, kuşam, süslenme, halk mutfağı alt başlıkları altında, halkbilimi unsurları, eserde geçtiği yerler de belirtilerek ele alınmıştır. Divânü Lûgati’t Türk’ün bir kültür hazinesi olduğu vurgulanmıştır.