Eser Sözleşmesinin Değişen Koşullara Uyarlanması - Gümüşsoy Karakurt, Güler (Seçkin Yayıncılık, 2016)
Çalışmamızın konusunu eser sözleşmesinin yeni koşullara uyarlanması oluşturmaktadır. TBK madde 480/f.2 gereğince bazı koşulların gerçekleşmesi halinde sözleşmenin yeni koşullara uyarlanmasını talep edebilecektir. Bu hüküm yalnızca eser sözleşmelerinde uygulama alanı bulur. Bununla birlikte eski BK’da yer almayan bir düzenlemeye TBK’nın 138. Maddesinde yer verilmiştir. Böylece TBK ile çalışmada, eser sözleşmesinin yeni koşullara TBK mad. 480/f2 kapsamında ele alınacak ve maddenin TBK mad. 138 ile benzerlik ve farklılıklarına değinilecektir.
Keywords: Aşırı ifa güçlüğü, Sözleşmenin uyarlanması, Ahde vefa, İş sahibi, Yüklenici