Carl Orff'un müzik yaşamı ve sahne kantatı Carmina Burana - Topçu, Ömer Yusuf (İstanbul Kültür Üniversitesi / Sosyal Bilimler Enstitüsü / Sanat Yönetimi Anabilim Dalı, 2012)
Bu çalışma, Alman müziğinin en önemli bestecilerinden Carl Orff'un müzikal yaşamı ve Carmina Burana Kantatı'nın incelemesini içeren bilgiler sunmaktadır. Birinci bölümde Carl Orff'un müzik yaşamı, ikinci bölümde Carmina Burana Kantatı'nın müzikal örneklerle incelemesi yer almaktadır. Eklerde ise Carl Orff'un Carmina Burana Kantatı'nın Harvard Üniversitesi Kütüphanesi, New York Halk Kütüphanesi ve Yale Üniversitesi Kütüphanesi'nden sağlanmış orijinal el yazısı partisyon örnekleri, Kantat hakkındaki yorumlar ve Kantat'ın şimdiye kadar yapılmış kayıtlarının bir listesi bulunmaktadır.

This study includes the musical life and the Carmina Burana by Carl Orff, one of the most important German composers. In the first section the music career of Carl Orff, and in the second section a study of his Carmina Burana with musical samples are presented. At the attachments section the original manuscript copies of the cantat from Harvard University Libraries, New York Public Libraries and Yale University Library.
Carl Orff?s musical life and cantata Carmina Burana
Keywords: Müzik; Kantat; Orataryo; Orff, Carl; Music; Cantat; Oraturios