Çok Uluslu İlaç Şirketlerinin Ar-Ge Üzerindeki Etkileri – İspanya, Macaristan, Polonya Ve Türkiye Örnekleri - Canan, Armağan (İstanbul Kültür Üniversitesi / İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi / İktisat Bölümü, 2014)
İlaç sektörünün dünya çapındaki uygulamaları gün geçtikçe sorgulanagelirken, çok uluslu ilaç şirketlerinin küreselleşen dünya ekonomisinden faydalanarak ulusal ekonomilerde yarattıkları etkilerin incelenmesi gözden kaçabilmektedir. Çalışmamız dünya ilaç sektörünün yönlendiricisi durumundaki çok uluslu ilaç şirketlerinin Türkiye’deki, İspanya’daki, Macaristan’daki ve Polonya’daki yerel ilaç şirketlerinin AR-GE çalışmaları üzerindeki etkilerini incelemektedir.
Keywords: Çok uluslu ilaç şirketleri; multinational pharmaceutical companies; ar & ge