Edinilmiş mallara katılma rejiminin tasfiyesi - Hazan, Hilal Demirel (İstanbul Kültür Üniversitesi / Sosyal Bilimler Enstitüsü / Özel Hukuk Ana Bilim Dalı / Özel Hukuk Bilim Dalı, 2019)
Bu çalışma T.C. İstanbul Kültür Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde yüksek lisans tezi olarak hazırlanmıştır. Çalışmamızda öncelikle edinilmiş mallara katılma rejimi ve bu rejiminin sona erme halleri hakkında bilgi verilmiştir. Ardından, eşlerin malvarlığı değerlerinin belirlenebilmesi için edinilmiş mal-kişisel mal ayrımı üzerinde durulmuştur. Eşler arasında herhangi bir mal rejimi seçilmedi ise yasal mal rejimi olarak edinilmiş mallara katılma rejiminin uygulanacağına dair açıklamalarda bulunulmuştur. Edinilmiş mallara katılma rejiminde tasfiyenin ne şekilde yürütüleceği ve aşamalarının neler olduğu detaylı bir şekilde ele alınmıştır. Son olarak tasfiye aşamasında karşılaşılabilecek özel durumlar hakkında kısaca bilgi verilmiştir. Çalışmamızı yapar iken Yargıtay kararları ve doktrinde yer alan farklı görüşlere karşılaştırmalı olarak yer verilmiştir.

This study is prepared as a master thesis in T.C. İstanbul Kültür University Social Sciences Institute. In our study, firstly information regarding regime of participation in acquired property and this regime's termination circumstances is given. After, in order to determine the value of assets of the spouses, the distinction between acquired property-personal property is emphasised. The assertions are made as to the regime of participation in the acquired property would be implemented as the statutory property regime, if no property regime was chosen among the spouses. How to conduct the liquidation in regime of participation in acquired property and what are its stages are discussed in detail. Lastly, brief information with regard to the special circumstances that may be encountered during the liquidation process is given. While conducting our study, Court of Cassation decisions and different views in the doctrine are given comparatively.
Liquidation of the regime of participation in acquired property
Keywords: Hukuk; Edinilmiş mallara katılma rejimi; Tasviye; Özel hukuk; Law; Regime of participating to acquired property; Liquidation; Private Law