İsrail’in Devlet İmajının Şekillenmesi - Yesevi, Çağla Gül (My University, 2017)
Çalışma kapsamında, İmaj teorisi açısından İsrail’in devlet imajını oluşturan unsurlar açıklanmıştır. İsrail’in negatif öz imajını şekillendiren tehdit, sürgün, Antisemitizm ve soykırım konularına değinilmiştir. İsrail’in negatif öz imajını dönüştüren bir kurum olarak İsrail ordusunun imajı ve askeri doktrini açıklanmıştır. İsrail’in pozitif milli öz imajını belirleyen İsrail devletinin Bağımsızlık Bildirgesi, İsrail Milli Marşı, devlet amblemi, Siyonizm, toprağın kutsallığı ve imaja katkıda bulunan bir kurum olarak dış istihbarat servisi Mossad anlatılmıştır.

This article examines Israel’s image referring to Image theory. Image theory has been considered as a significant tool to study international relations and foreign policy. Elements of Israel’s negative self-image has been presented as threat, exile, antisemitism, and genocide. Moreover, image of Israel Defense Forces and military doctrine have been analysed. Main parts of positive self-image of Israel have been Declaration of Establishment of State of Israel, National Anthem, Israeli flag, state emblem, zionism, status of holy lands and Mossad.
Shapening of the Israel State Image
Keywords: İsrail; İmaj Teorisi; pozitif öz imaj; negatif öz imaj; Israel; Image Theory; positive self-image; negative self-image