Görsel Sanatlarda Kaos ve Karmaşa - Akçam, Merih; Teker, Ayşegül F. (İstanbul Kültür Üniversitesi Yayınları, 2006)
Sanat, toplumlarin yasam biçimlerini dile getirir ve kültürlerini olusturur. Onlarin problemlerini, mücadele ettikleri konulari, bu alanda seçtikleri yöntemleri, elde ettikleri sonuçlari, sahip olduklari hayat felsefesini ve var olus nedenlerini anlatir. Bu bakimdan sanat, yasam denen kaotik durumun aynasi olmustur. Çünkü insanlarin içlerindeki dinamik, akiskan ve degisken, önceden saptanamaz olan duygu ve anlayislar yaraticiligin temelidir zaten. Düzen ile raslanti, basit ile karmasik olan birlikte olabilir ve bu yaraticiligin özünde bulunandir.
Keywords: görsel sanatlar; kaos; karmaşa; visual arts; chaos; confusion