Türk Destanlarında Güçlü Kadınlar ve Psikolojik Tipleri - BOZOKLU, MERVE NUR (İstanbul Kültür Üniversitesi, 2025)
Bu çalışma, Türk destanlarında bulunan güçlü kadın kahramanları ve onların psikolojik tiplerini ortaya çıkarmaktadır. türk destan geleneği içerisinde kadınlar hangi güç unusrlarıyla kendilerini göstermiş, hangi yeteneklerle ön plana çıkmış gibi sorulara yanıt vermektedir. bu kadınların farklı güç unsurlarıyla ortaya çıkan psikolojik tipleri de Jung'un kuramına göre incelenmektedir.
Keywords: Türk Destanları; Güçlü Kadın