A Night Watchman's Journey: Thoughts On 50 Years of Observing - Levy, David H. (İstanbul Kültür Üniversitesi Yayınları, 2005)
Kuyruklu yıldızlar hakkında bir araştırmaya başlamak istediğime karar verdiğimde, 1965 Ekim ayında Fransızca sözlü sınavı için okuduğum liseye doğru yoldaydım. O yıl 17 Aralık’da araştırmaya başlamış olsam da ilk kuyruklu yıldızımı keşfetmem 1984’den önce değildi. (19 yıl veya gözmerceğinde 917 yıl sonra). 21 yıl sonra hala kuyruklu yıldızların kataloğlanacak hedefler olmaktan daha fazlası olduğunu düşünüyorum. Bir eş zamanlı keşife teşekkür ediyorum: Shoemaker-Levy 9. Bu gezegendeki yaşamın kaynağı ve evrimi üzerinde kuyruklu yıldız çarpışmalarının oynadığı rol hakkında daha fazla bilgi sahibi olduk. Pan-StARRS’ın gelişimi ile görsel kuyruklu yıldız keşiflerinin geleceği yakında bu önemli çalışma alanının tarihine indirilecektir. Halen görsel olarak ve de otomatik bir CCD programı ile kuyruklu yıldızları araştırmaya devam etmekteyim. Bu çalışma benim gözlem kariyerim ve gece gökyüzü ile ilgili çocukluk hayalimin nasıl gece gökyüzü altında geçirdiğim zamanlara öncüllük ettiği ile ilgilidir.

I was on the way to my ligh school French Oral exam in October 1965 when Idecided that I wanted to begin a search for comets. Although I began the search on December 17 that year , it was not until 1984- 19 years or 917 hours at the eyepiece later—that I discovered my first comet. Twenty-one finds later, Istill feel that comets are more than just targets to be catalogued. Thanks in part to one co-discoveries, Shoemaker-Levy,9, we know more about the role that comet collisions have played in the origin and evolution of life on this planet. With the evolution of Pan-StARRS, the future of visual comet finding will soon be relegated to the history of this important field of endeavor. I am still searching for comets both visually and with an automated CCD program. This talk will be about my observing carreer and how my childhood with the night sky led to a highly satisfying time under the night sky.
Keywords: kuyruklu yıldız; kuyruklu yıldız keşifleri; comet; comet discoveries