Ceza Hukukunda Hukuka Aykırılık - Sırma, Özge (Seçkin Yayıncılık, 2012)
18. yüzyılda ayrı bir kurum olarak kabul edilmeye başlanan hukuka aykırılık kavramının hukuki niteliği konsunda kimi tartışmalar günümüzde de süre gelmektedir. Bu tartışmalar hukuka aykırılığın etki alanından, bağımsız bir unsur olarak kabul edilebilirliğine kadar oldukça geniş bir yelpazede sürdürülmektedir.
Keywords: Hukuka aykırılık; Haksızlık; Hukuka uygunluk nedenleri