Türkiye’nin Enerji Görünümü: Stratejiler ve İlişkiler - Yesevi, Çağla Gül; Yavuz Tiftikçigil, Burcu (Der’in Yayınevi, 2015)
Bu kapsamda enerji alanında literatürde önemli bir ana kaynak ihtiyacını karşılayacağı umulan çalışma üç ana bölüm olarak tasarlanmıştır. Birinci bölümde dünyada ve Türkiye’de enerji görünümü ele alınacaktır. İkinci bölümde Türkiye’nin enerji stratejilerinin belirlenmesi amacıyla Türkiye’nin ulusal strateji belgelerindeki enerji bölümleri incelenecektir. Çalışmanın üçüncü bölümde ise Türkiye’nin Irak, İran, Azerbaycan, Rusya ve Avrupa Birliği ile enerji ilişkileri incelenecektir.
Keywords: Türkiye'nin Enerji Stratejisi; Enerji İlişkileri; Rusya; Azerbaycan; Irak; İran; Turkey's Energy Strategy; Energy Relations; Russia; Azerbaijan; Iraq; Iranian