Bazilevič Fonksiyonları - SARICAOĞLU, TUĞBA (İstanbul Kültür Üniversitesi, 2025)
Bu tezde öncelikle genel kavramlar ile birlikte tezin ilerleyen bölümlerinde kullanılacak bazı tanımlar, teoremler ve alt sınıflar sunulmuştur. Tezin amacı doğrultusunda, önce Bazilevič fonksiyonları ve bu fonksiyonların özel bir durumu olan p-değerli Bazilevič fonksiyonları üzerinde durulmuştur. U açık birim diski içinde Bazilevič fonksiyonları göz önünde bulundurularak, bu disk içinde bazı fonskiyon sınıfları tanıtılmış ve söz konusu sınıflardaki fonksiyonların çeşitli özellikleri incelenmiştir. Bu tez çalışmasının orijinal kısmında A(α, β, γ) ve Ap(α, β, γ) ile gösterilen Bazilevič fonksiyonlarının alt sınıfları tanımlanmış ve bu sınıflara ait temel özellikler ve katsayı eşitsizlikleri elde edilmiştir.
Bazilevič Functions
Keywords: Bazilevič Fonksiyonları; Yıldızıl Fonksiyonlar; p-değerli Bazilevič Fonksiyonları; Katsayı Tahminleri