Türkiye Şiddet Haritası, 2024 - ERBAY, AYHAN (İstanbul Kültür Üniversitesi, 2024)
Bu rapor, kişilerarası şiddet olaylarının demografik özelliklerini, mevsimsel etkilerini, kullanılan silahları ve taraflar arasındaki ilişkileri yerel gazete haberleri üzerinden inceleyerek, şiddetin toplumsal dinamiklerini anlamayı amaçlamaktadır. Yerel gazetelerde yer alan haberler analiz edilerek, şiddet olaylarının temel nedenleri, yaygınlığı ve etkileri hakkında detaylı bir değerlendirme sunulmuştur (Yönetici Özetinden).
Violence Map 2024
Keywords: Şiddet; Kişilerarası Şiddet