Algılanan Örgütsel Kronizm İle Örgütsel Bağlılık ve Algılanan Örgütsel Adalet Arasındaki İlişki - SALUĞU, KENAN (İstanbul Kültür Üniversitesi, 2024)
Bu çalışmanın amacı belediye çalışanlarının örgütsel kronizm algıları ile örgütsel adalet algıları ve örgütsel bağlılık düzeyleri arasındaki ilişkiyi göstermektir. Araştırma 2024 yılında bir büyükşehir ve ilçe belediyelerinde görev yapan 296 belediye personeli üzerinde yapılmıştır. Çalışma ilişkisel modelleme üzerine kurgulanarak analizler ortaya konulmuştur. Ayrıca örgütsel kronizm, örgütsel adalet ve örgütsel bağlılık ile alt boyutlarının personellerin demografik bilgilerine göre farklılaşıp farklılaşmadığı test edilmiştir. Son olarak personellerin örgütsel kronizm ile örgütsel adalet algıları ve örgütsel bağlılıkları arasında anlamlı ve negatif bir ilişki olduğu belirlenmiştir.
The Relationship Between Perceived Organizational Cronyism and Organizational Commitment and Perceived Organizational Justice
Yüksek lisans tezi.
Keywords: Örgütsel Kronizm; Örgütsel Bağlılık; Örgütsel Adalet; Kayırmacılık; Belediye Çalışanları