İşçi E-maillerinin Kontrol Edilmesi ve Özel Hayatın Gizliliği ve Korunması Hakkı - Altınok Villemin, Derya (Seçkin Yayıncılık, 2016)
Çalışmamızda; özel hayatın gizliliği ve korunması hakkının ulusal ve uluslararası hukuki düzenlemelerdeki yeri kabaca incelenmiş olup işcinin çalışma hayatında bu korumanın nasıl sağlanması gerektiği ve müdahalelerin yasal sınırları Yargıtay ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi güncel içtihatları ışığında ele alınmıştır.
Keywords: Özel hayatın gizliliği ve korunması hakkı, İşverenin işcinin E-maillerini okuması, İşverenin kontrol hakkının sınırları, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi Barbulescu/Romanya Davası, Başvuru no: 61496/08