Asıl Borçlu Hakkında Verilen İflâsın Ertelenmesi Kararı Üçüncü Kişiye Ait İpotekli Taşınmazın Satışına Engel Olur mu? - Simil, Cemil; Pekcanıtez, Hakan (Seçkin Yayıncılık, 2016)
Yargıtay 12. Hukuk Dairesi 10.04.2015 Tarih ve 2015/9115 Esas 2015/9290 Karar numaralı kararında, iflâsın ertelenmesine karar verilen şirketin borcu için ipotek gösteren üçüncü kişinin taşınmazının ertelenme kararı nedeniyle satışının mümkün olmadığını ifade etmiştir. Bu karar çerçevesinde, iflâsın ertelenmesi kararının ipotek borçlusu üçüncü kişiye ait ipotekli taşınmazın satışının mümkün olup olmadığı değerlendirilmiştir.
Keywords: İcra ve İflâs Kanunu, İflâs, İflâsın Ertelenmesi, İpotek, Satış