İhracat kredi sigortası, ihracat artışı ve iktisadi büyüme etkisi:Türkiye örneği - Çetiner, Emine Müge; Eke, Selda; Peker, Ahmet Erdal (My University, 2019)
İhracat kredi sigortası, ihracatçıların uluslararası ticarette karşılaştıkları ticari ve politik riskleri güvence altına almak amacıyla kullandıkları bir risk yönetim aracıdır. Bu çalışmanın amacı, ülkemizde kısa vadeli ihracat kredi sigortası, ihracat ve GSYİH arasındaki ilişkiyi deneysel veriler kullanarak ölçmektir. Çözümlemede, nicel araştırma metodlarından ex-post facto yöntemi tercih edilmiştir. Araştırmada, basit regresyon çözümlemesi ile çalışmada ele alınan varsayımlar test edilmiştir.

Export credit insurance is a risk management tool for exporters who want to secure themselves against commercial and political risks in international trade. The purpose of this study is to analyze the relationship between short term export credit insurance, total exports and GDP in our country by using empirical data. Ex post facto method was used as being one of the quantitative research methods. Simple regression analysis was employed to test the hypothesis under the investigation.
Keywords: Açık hesap ihracat; Kredi Sigortası; İhracat Kredi Sigortası; İhract; İktisadi Büyüme; Open Account Exports; Credit Insurance; Export Credit Insurance; Exports; Economic Growth