Londra'dan Kudüs'e: Filistin'de İngiliz İdaresinin Ulusal ve Uluslararası Dinamikleri - PAPUÇÇULAR, HAZAL (Kopernik Kitap, 2020)
Geçmişte farklı dinlerden pek çok insanın barış içinde birlikte yaşadığı ve her birinin kutsal saydığı Kudüs, yıllardır dünya gündeminde çatışmalar, işgaller ve şiddet haberleriyle anılıyor. Hangi aşamalardan geçerek bu duruma geldiğini anlamak ancak süreci analiz etmekle mümkündür. Bu çalışma, Kudüs'ün uluslararası statüsünün değiştirilme çabalarını çıkış noktası olarak belirleyerek tarihsel bir perspektifle ve bütün evreleriyle konuyu ele almaktadır. Kudüs'ü geçmişi ve bugünüyle yakından tanımak ve anlamak isteyen herkese faydalı olacaktır.
Keywords: Kudüs; Filistin