Divan-ı Galib Zühdî (İnceleme-metin) - Kılıç, Esra (İstanbul Kültür Üniversitesi / Sosyal Bilimler Enstitüsü / Türk Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı, 2014)
Çalışma üç ana bölümden oluşmaktadır. Birinci bölümde 19. asır klasik Türk edebiyatı şairlerinden Galib Zühdî'nin hayatı ve eserleri üzerinde durulmuştur. İkinci bölüm Dîvân-ı Gâlib Zühdî'nin şekil ve muhteva bakımından incelenmesine ayrılmıştır. Böylelikle şairin gelenekle örtüşen ve ayrılan noktaları tespit edilmeye ve aynı zamanda dil ve üslubu belirlenmeye çalışılmıştır. Çalışmanın esasını teşkil eden üçüncü bölümde Oktay New Transkripsiyon fontu kullanılarak ve Prof. Dr. İsmail Ünver'in Çeviriyazıda Yazım Birliği Üzerine Öneriler adlı makalesi esas alınarak ortaya konan metin yer almaktadır. Anahtar kelimeler: Klasik Türk Edebiyatı, Divan, Galib Zühdî, Divan-ı Galib Zühdî, 19. yüzyıl, II. Mahmut dönemi

This thesis is composed of three chapters. The first chapter focuses on the life and the works of Galib Zühdî, who is one of the influential poets of the 19th century Classical Turkish Literature. The second chapter is devoted to the analysis of the "Dîvân-ı Gâlib Zühdî" in terms of its form and its content. This chapter attempts to identify the common characteristics that Galib Zühdî's poetry and the traditional poetry share and also the differences between in order to reveal the poet's language and style. In conclusion, the final chapter presents "Dîvân-ı Gâlib Zühdî" in the light of Prof. Dr. İsmail Ünver's article titled "Suggestions on Standard Writing In Transcription" and by using "Oktay New Transcription Font". Key words: Classical Turkish Literature, Divan, Galib Zühdî, Divan-ı Galib Zühdi, 19th century, II. Mahmut period
Divan-ı Galib Zühdî (Analyze-text)
Keywords: Türk Dili ve Edebiyatı; Turkish Language and Literature