American Myth Trough Perspective of Turkish Newspapers; After September 11 - Gündeş, Simten; Tuncel, Berin (İstanbul Kültür Üniversitesi Yayınları, 2003)
Söylen kavramının genel tanımlarından yola çıkarak Amerikan söyleninin görünüşü 12-29 Eylül tarihleri arasında yayımlanan 6 ulusal Türk gazetesinin birinci sayfa manşetleri taranarak yapı ötesi yaklaşımla incelenmiştir. Depending on the general definitions of myth, the overall aspects of American myth have been studied through post-structural approach with respect to the headlines of 6 national Turkish newspaper issued between September 12-2009,2001.
Keywords: american myth; amerikan söylen; myth and news; söylen ve haber; myth and newspaper; söylen ve gazete; symbol and myth; sembol ve söylen; söylen ve Türk haberleri; myth and Turkish news; globalization and american myth; küreselleşme ve Amerikan söylen