21.Yüzyılda Türkiye'nin Kamu Diplomasisinde Uluslararası Kültür Sanat Sergilerinin Rolü ve Önemi (2000-2024) - ÇELİK, REYHAN (İstanbul Kültür Üniversitesi, 2024)
"21.Yüzyılda Türkiye'nin Kamu Diplomasisinde Uluslararası Kültür Sanat Sergilerinin Rolü ve Önemi" başlıklı tez çalışması, bir ülkenin sahip olduğu tarihî ve kültüreldeğerlerini dünyaya etkili bir şekilde sunma fırsatı sağlayan "kültüreldiplomasinin" ülkemize olan katkısını incelemeyi amaçlamaktadır. Buaraştırmanın kapsamı, 2000-2024 yılları arasındaki T.C. Kültür ve TurizmBakanlığı tarafından yurt dışında düzenlenen sergiler, Yunus Emre Enstitüsü'nünuluslararası sanat projelerinden Covidoskop projesi, İKSV (İstanbul KültürSanat Vakfı) tarafından düzenlenen Venedik Bienali Türkiye Pavyonu başta olmaküzere çeşitli etkinlikler ile sınırlandırılmıştır. Tez çalışması, buna ekolarak, MEB İstanbul Beylerbeyi Sabancı Olgunlaşma Enstitüsünün "CumhuriyetinKuruluşunun 100. Yılı" kutlamaları vesilesiyle ABD, Türkmenistan veMacaristan'da düzenlediği "Türkiye Dokuma Atlası" ve "Türkiye'den Macaristan'aMotiflerin Dili" sergi ve defilelerini vaka çalışması olarak ele almış olup tümbu çalışmaların ülkemizin kültürel diplomasisine olan etkilerini tartışmaktadır.
In the 21st Century, the Role and Importance of International Culture-art Exhibitions in Türkiye's Public Diplomacy (2000-2024)
Yüksek lisans tezi.
Keywords: İKSV