Ölçüm Sistemlerinin Değerlendirilmesi - Özveri, Onur; Şen, Ali (Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, 1996)
Kalite kontrol çalışmalarında yapının istenilen özelliklerde olup olmadığını tespit edebilmek için istatistiksel Süreç Kontrolunda yapın'a ait kalite karakteristikleri, süreç içinde kontrol altında tutulmaya çalışılır. Çalışmada, yapının kendisi dışında ölçüm sisteminin de değişkenliğe sebep olabileceği bir uygulama ile konu açıklanmaya çalışılmıştır.