Semiyoloji ve Semiyotik Üzerine Düşünceler - Çiçek, Mehmet (The Turkish Online Journal of Design Art and Communication, 2016)
Türkçede Göstergebilim diye tek sözcükle karşılanan kavram Fransızca ve İngilizcede iki sözcükle karşılanmaktadır: Semiyoloji ve Semiyotik (Fr. Sémiologie; Sémiotique / İng. Semiology; Semiotics). Semiyoloji ve Semiyotik aynı şeyler midir, farklı şeyler mi? Biz bu kavramların eş anlamlı değil; olsa olsa yakın anlamlı olabileceklerini düşünüyoruz. Bu makalede bu kavramlar ve bu kavramlara ilişkin görüşler irdelenecektir.
Keywords: Semiyoloji; Semiyotik; Gösterge; Gönderge; Semiology; Semiotics; Sign; Reference