Kişilerarası İletişimde Uzam (Mekan) Dilinde " Öteki" Kavramı - Zeybek, Işıl (İstanbul Kültür Üniversitesi Yayınları, 2005)
Yaşamımızın her anini çevreleyen imge (imaj) olgusu kendini her alanda etkin bir biçimde göstermektedir. Bu bağlamda, olumlu imge yaratımı söz konusu olduğunda üzerinde çok da fazla durulmayan uzam dili önemli bir işlev üstlenmektedir. Kişilerin rol ve konumları hakkında bilgi veren uzam dili ayni zamanda "öteki" kavramıyla bağıntılı olarak bireylerin yasam evreni çerçevesinde değer nesnelerini, ekinsel anlayışlarını, ruhsal durumlarını da açıkça ortaya koymaktadır. Image eoneept whieh can be seen in every moment of our lives shows its effeet in every field effeetively. In this eontext, when it eomes to positive image ereation, the language of the plaees whieh is not emphasized before, undertakes an important task. The language of the plaees that gives information about the roles and positions of people also states thier moods and euItural understandings and values in their life environment in related with the 'other' eoneept.
Keywords: İmge; Kişilerarası İletişim; Izam Dili; Renkler; Kimlik; İdentity; Colors; Language of Space; İnterpersonal Communication; İmage