Milletlerarası Tahkim Kanunu Uyarınca Verilen Hakem Kararlarının İcrası - Kuzgun, Ersan (Seçkin Yayıncılık, 2020)
Uyuşmazlıkların çözümünde hukuki başvuru yollarından biri olan tahkim, kü-reselleşmeyle birlikte seçimlik bir yargı olarak etkinliğini her geçen gün daha da arttır-maktadır. Milletlerarası Tahkim Kanunu (MTK) gereğince, yabancılık unsuru taşıyan ve tahkim yerinin Türkiye olarak belirlendiği veya Milletlerarası Tahkim Kanunu hü-kümlerinin taraflar ya da hakem veya hakem kurulunca seçildiği uyuşmazlıklar hakkın-da MTK hükümleri uygulanmak zorundadır. Çalışmamızda milletlerarası tahkimin şartları, tahkim anlaşması, yargılama süreci ve devamında verilen hakem kararlarının icrası güncel Yargıtay kararları çerçevesinde incelenip değerlendirilmiştir.
Keywords: Tahkim; Milletlerarası Tahkim Kanunu; Hakem Kararlarının İcrası