Kaotik Lorenz Sisteminin Yarı-Ayna Yapısı - Uyaroğlu, Yılmaz (İstanbul Kültür Üniversitesi Yayınları, 2006)
Bu çalışmada, yarı sarmalama uygulaması yapıldıktan sonra iki basit çeker birleştirilerek Lorenz çekerinin yarı-ayna yapısı elde edilmiştir. Çalışmada bu uygulamanın MATLAB programı ile gerçekleştirilmesinin yanı sıra Lorenz çekerinin oluşum yöntemi de anlatılmaktadır.
Keywords: Lorenz Çekeri; Kaos; Yarı-Ayna Papısı; Lorenz Attractor; Chaos; Half-Mirror Structure