Türkiye'deki kadınlar için 2020 perspektif - (:unkn) unknown (Seçkin Yayıncılık, 2013)
Bu çalışma, Avrupa Parlamentosu Hollanda İşci Partisi Milletveli Emine Bozkurt’un hazırladığı ve Avrupa Parlamentosu Genel Kurulu 28 aleyte ve 53 çekimser oya karşılık 590 lehte oyla Kabul edilip, Avrupa Parlamentosu Kararı’na dönüşen “Türkiye’deki Kadınlar için Perspektifi” raporunun (12.04.2012) çevirisinde oluşmaktadır. Parlamento, Türkiye’de kadınların sosyal, ekonomik ve siyasi hayata eşit katılımlarının sağlanaması amacıyla yasal çerçevenin uygulanmasında çok sınırlı gelişmeler yaşandığını gözlemleyerek, bu durumun düzeltilebilmesi için farklı alanlarda gereçekleştirilecek bir dizi eylem önermiştir.

This study is consisted of the translation of the report called “on a 2020 Perspective for Women in Turkey” written by Socialist Democrats Member of European Parliamant Emine Bozkurt and adopted by European Parliament with 590 votes in favour, 28 against and 53 abstentions. Parliament notes that Turkey is making limited progress in improving and implementing the legislative framework so as to ensure equal participation by women in social, economic and political life, hence the reason why it has proposed a series of actions in different fields improve the situation.
Keywords: Avrupa Parlamentosu Kararı; 2020 Perspektifi; Kadın Hakları; Toplumsal Cinsiyet Eşitliği; Cinsiyet Eşitliği Politikaları; European Parliamnet Decision; 2020 Perspektifi; Women Rights; Gender Equality; Gender Mainsteaming