Türkiye'de ödenekli tiyatroların sanat ortamındaki yeri ve sorunlarının araştırılması - Yılmaz, Kerem (İstanbul Kültür Üniversitesi / Sosyal Bilimler Enstitüsü / Sanat Yönetimi Anabilim Dalı, 2012)
Devlet Tiyatrosu Hakkında Kanun Madde 2 kapsamında, Devlet Tiyatroları'nın kuruluş amacı; ?Halkın tiyatro gereksinimini karşılamak, tiyatro kültürünü yükseltmek, yerli ? yabancı tiyatro oyunlarını tanıtmak, tiyatro sevgisini yaymak ve güzel sanatlara duyulan ilgiyi arttırma biçiminde açıklanmaktadır. Ancak günümüz itibariyle ödenekli tiyatroların (Devlet Tiyatroları ve Şehir Tiyatroları), Kanun'da öngörülen madde kapsamında ifade edilen bu işlevleri ne denli yerine getirebildiği tartışma konusudur. Bu bağlamda çalışmada, Türkiye'de ödenekli tiyatroların sanat ortamındaki yeri ve sorunlarının araştırılması, ödenekli tiyatroların Ülkemizde sahip olduğu misyon ve yaşadığı sorunlar, hem kuramsal çerçevede hem de Devlet Tiyatroları, Şehir Tiyatroları, özel tiyatrolar ve amatör toplulukların çalışanlarının bakış açıları tez kapsamında ele alınmakta ve bu yönde belirlemelerde bulunulmaktadır.

The scope of thesis two of Law on the State Theater, State Theater was established: to meet the need of theater of the people, to raise the culture of theatre, to introduce foreign and local drama?s, theaters, and increase and spread find arts interest among the citizens. However, as of today?s publicly ? funded theaters (State Theatre and City Theatre), which is expressed within the scope of the functions provided for under the law is able to bring the subject of debate rather than how much. In this context, this study, to investigate funded theaters problems and their place in the art media and in this context their mission and their problems have been investigated within framework of state theatre, city theatre and amateur groups and the perspectives and opinions of the State Theater, City Theatre, communities, employees of private theater in Turkey are discussed determined in this direction.
Appropriation theaters place of media art in Turkey and the investigaion of the problems Yazar:KEREM YILMAZ
Keywords: Sahne ve Görüntü Sanatları; Devlet Tiyatroları; Devlet Yardımı; Sanat; Sanat Etkinlikleri; Tiyatro; Tiyatro Tarihi; Performing and Visual Arts; State Theatres; State Aid; Art; Art Activities; Theatre; Theatre History