Yeşil - Yıldıran, Ayşe (İstanbul Kültür Üniversitesi Yayınları, 2005)
Renk çemberinde mavi ile sarı arasında yer alan yeşil, bir ararenk olması doğrultusunda sakinleştirici, çekimser, rahatlatıcı, davetkar ve dişil özelliklerle bütünleştirilir. Oysa birçok kültürde suya ve bitkiye bağlanan kökeni onu başlangıçların, yeniden doğusun ve ölümsüzlüğün rengi haline getirmiştir. Şimşek ve ateş tümlerliğiyle fışkıran filizi doğaya, yaşama ve mutluluğa taşır. Büyünün, kıskançlığın, tekinsizin keskin rengi, ayni zamanda tek tanrılı dinlerin simgesi olmuş ve sır gibi en gizemli kavramların ifade edilmesinde kullanılmıştır. Being located between blue and yellow on the color wheel and as a middle color, the green is considered to be calming, abstaining, inviting and feminine. Meanwhile, according to its etymology based on the water and the plant, it is the represention of the beginning, the rebirth and the immortality for so many different cultures. As the complement of the ligthning and the fire, it leads the young shoot to the nature, life and happiness. The strong color of the magic, jealousy and sinister also became the symbol of the monoteist religions and expressed as mystique concepts just like secrets.
Keywords: Su; Doğa; Yeniden Doğuş; Umut; Ölümsüzlük; Water; Nature; Rebirth; Hope; Immortality