Kıyamet ve Deprem: Anadolu Mitleri̇ ve İslami Öğeler Açısından Küçük Kıyamet Filminin İncelenmesi - KOÇER, ZEYNEP (Beykoz Üniversitesi, 2020)
Çalışmada 17 Ağustos 1999’da merkez üssü İzmit’in Gölcük ilçesi olan Marmara Depremi’ni konu alan Küçük Kıyamet (Durul Taylan & Yağmur Taylan, 2006) filmi, Türkiye korku sinemasının 2000’li yılların başından itibaren anlatı yapılarının temelini oluşturan Eski Türk mitolojisi, Anadolu inançları ve İslam dinine ait öğeler üzerinden incelenmiştir. Film özelinde kıyamet ve ölüm Meleğine dair mitler ve İslami öğeler ve çeşitli hayvan kültleri incelenmiştir.
The Apocalypse and the Earthquake: An Analysis of Little Apocalypse Through Anatolian Myths and Islamic Beliefs
Keywords: Türkiye Korku Sineması; Türk Mitolojisi; Kıyamet; Turkish Horror Cinema; Turkish Mythology; Apocalypse