Birey - Toplum Karşıtlığında Ekinsel Görecelik, Değerler ve Aktörenin Filmsel Göstergesi ( "Berlin In Berlin" Örneği) - Gündeş, Simten; Küçükerdoğan, Rengin (İstanbul Kültür Üniversitesi Yayınları, 2004)
‘’Doğru’’ ve ‘’yanlış’’ ın evrensel bir değer mi yoksa görecelikli bir kavram mı olduğu konusu tartışılan çalışmada ‘’ekinsel görecelik’’ ve ‘’öteki’’ kavramları irdelenirken örnek olarak ‘’Berlin in Berlin’’ filminin incelemesi yapılmıştır. Bu bağlamda ‘’hukuk’’ ve ‘’aktöre’’ ikilemi üzerinde durulmuştur.

This research work is about ‘’ring ‘’ and ‘’wrong ’’ as a unıversal value and relative concept. Cultural relativisim and other as a major theme in the film ‘’Berlin İn Berlin’’ is studied within the dilemma of ‘’law’’ and ‘’ethics’’.
Keywords: Görecelik; Relativity; Hukuk; Law; Aktöre; Ethics; Kültürel Görecelik; Cultural Relativism; Aktörel Görecelik; Ethics Relativism