AİHM Kararları Açısından, Adil Denge Kavramı İçin Gözetilecek İlkeler, Kavramın İçeriğinde Bulunan Ögeler, Kavramın Tanımı ve Terminoloji Sorunu - ÖZMEN, AHMET MÜNCİ (Seçkin Yayıncılık, 2024)
Temel hak ve özgürlüklerle ilgili yargılama yapan AİHM’nin bakış açısıyla, adil denge kavramını için gözetilen ilkeler ve kavramın içinde yer alan ögeler, doktrin- den ve AİHM kararlarından yararlanılarak incelenmiş ve bütün bu verilerin ışığında adil denge kavramının tanımı yapılmaya çalışılmıştır. Ayrıca, uygulamada terim birliği bu- lunmadığına dikkat çekmek amacıyla, terminoloji sorunu üzerinde durulmuştur.
Principles to be Folowed by the ECtHR in Relation to the Concept of Fair Balance, Elements Contained by the Concept, Its Definition and the Question of Terminology
Keywords: Adil Denge; Hakkın Özü; Yerel Gerekler