Modern Lirik Şiirin Ölçütleri ve Hilmi Yavuz'un Şiiri - Kaya, Muharrem (My University, 2006)
Bu yazıda, modern Türk şiirinin en önemli şairlerinden Hilmi Yavuz’un şiiri, kendi poetikasındaki kavramlara dayalı olarak ele alınmıştır. Metafor, metonimi, imge, müzikalite, metinlerarasılık kavramları, önce açıklanmış, daha sonra da bunların Hilmi Yavuz’un şiirindeki örnekleri verilmiştir. Böylelikle, şairin poetikasını oluşturan kavramlar, bizzat kendi şiirlerinden örneklerle açıklanarak, Hilmi Yavuz’un şiir anlayışı derlenip toparlanmaya çalışılmıştır.
Keywords: Modern Türk Şiiri; Hilmi Yavuz; Modern Lirik şiir