Basit Radyoastronomi Tekniğiyle Meteor Gözlemi ve Analizi - Engin, Mehmet Fatih; Uğurluoğlu, Cavit Burak; Topal, Selçuk; Başlangıç, Güniz (İstanbul Kültür Üniversitesi Yayınları, 2005)
Bu çalışmanın amacı, basit bir rasyoastronomi tekniği kullanılarak bir radyo alıcısının alamadığı ve meteorların atmosferde oluşturduğu iyonizasyon etkisi sonucu yansıyan radyo sinyallerinin elde edilmesidir.

The aim of this work is taking the radio signals reflected by the meteors that creates local ionization in the atmosphere by using a simple technique of radioastronomy.
Keywords: Radyo Astronomi; Radioastronomy; Meteor; Radyo Sinyalleri; radio signals