Kurumsal İletişim Çalışmalarının Sürdürülebilirliği Açısından Kurumsal Sosyal Sorumluluk Uygulamaları - Ural, Zuhal Gülhan (İstanbul Kültür Üniversitesi / Sosyal Bilimler Enstitüsü / İletişim Sanatları Anabilim Dalı, 2013)
Günümüz koşullarında, tüm sektörlerde yer alan kurumlar açısından önemli olan unsurun, kurumun tüketiciler/hedef kitle ve diğer paydaşlar zihnindeki izdüşümü olduğu, şüphe götürmez bir gerçektir. Bu bağlamda tüm kurumlarca başarı gösterilmesi gereken en önemli çalışma alanlarından biri, kurumsal iletişim çalışmaları olmalıdır. Çalışmada, kurumlar için olmazsa olmaz bir çalışma alanı haline gelmiş ve her geçen gün önem kazanan kurumsal iletişim kavramı, tüm yönleriyle kapsamlı olarak ele alınmış ve kurumsal iletişimin hedefleri, türleri, yöntemleri ve uygulama alanları üzerinde durulmuştur.

In today's climate, the brand equity of any corporate entity across all industries is an indubitable factor in terms of consumers / target stakeholders. In this context, corporate communication should be one of the most important focus areas for success of all organizations, In this study, corporate communication, which has become essential for organizations and is gaining further importance, is discussed in detail, and corporate communications objectives, types, methodologies and applications are discussed.
Corporate Social Responsibility Corporate Communications for the Sustainability of Work Applications
Keywords: İletişim Bilimleri; Communication Sciences