AM Leo'nun Fotometrik Analizi - Eminoğlu, Fatma Başak; Kabadayı, Özge; Yelkenci, Fuat Korhan (İstanbul Kültür Üniversitesi Yayınları, 2005)
AM Leo örten değişen çift sistemin fotometrik B, V ışık eğrileri, fiziksel parametrelerini belirleyebilmek için analiz edildi. AM Leo’nun ışık eğrisi Ankara Üniversitesi Gözlemevi’nde elde edildi. Çözümlerde NIGHTFALL ve Binary Maker ışık eğrisi analiz programları kullanırdı. Bu programlar AM Leo sisteminin bileşenler arasında düşük sıcaklık farkı bulunan değişen çift sistemler olduğu göstermektedir. Her iki çözüm analizinde sistemin toplam ışığına önemli derecede etki edecek üçüncü ışık katkısı olduğu görüldü.

UBV light curves of AM Leo which is a short period W UMa type contact binary were obtained at Ankara University Observatory in 2005 and analyzed. Preliminary solutions of physical parameters of the system were carried out by using Binary Maker and Nightfall lightcurve analysis programs. Two different solutions were determined by adjusting and by fixing the mass ratio (q = 2.51). The solutions describe that AM Leo system has a W sub-type overcontact configuration with an inclination of - 82° and a very small temperature differences of the components.
Keywords: Örten Çift Yıldızlar; Işık Eğrisi Analiz; AM Leo; Eclipsing Binary Stars; Light Curve Analysis