"Kar Tanesi", "Kırık Kılıç", "Gök", "Adsız Kahraman", "Kral" ve Anlatı ve Alt-Anlatılar "Hero" Adlı Filmde Doğru, Giz, Yalan, Yanlış - Gündeş, Simten (İstanbul Kültür Üniversitesi Yayınları, 2007)
‘’Hero’’ adlı filmde, filmsel anlatı kurgusunun filmin içerdiği anlatı izlenceleriyle koşutluğunu sağlayan dokunun, özellikle, ses, renk, ışık etkilerinin gösterge bilimsel yöntemle saptanması ve sunumunu içermektedir bu çalışma. Özellikle renk betilerinin film anlatısındaki işlevsel yeri ve öykünün sergilediği giz, doğru, yalan ve yanlış karşıtsallıklarının, göstergelerin oluşturduğu bir dörtlemedeki konumla filmin yapısına göndergeleme yordamı seçilmiştir. Göstergelerin kurguladıkları dörtlemeler eyleyenlerin alt-anlatı ve karşıt-alt-anlatı izlencelerinin temel anlatı izlencelerinin temel anlatı izlencesiyle bağlantısının gerçekte bir giz bağıntısı taşıması ve bu bağıntının genellikle karşıt-alt-anlatılarla çözüme ulaştığı daha doğrusu yalan üzerine bir kurgunun ortaya çıktığı belirlenmiş, çözülmüş en azından yalan değil de yanlış karşıt-alt-anlatı taşıdıkları en son alt-anlatının ise doğruyu nasıl aktardığı irdelenmiştir.

In this brief the film called ‘’Hero’’ is analyzed. This work consists of the configuration that provides the cinematografic narrative structure and especially; the effects of volume, colour , and light was observed with the semiotic method Content of the film. Above all, it was chosen to analyze the structure of the film by the reference method. The situation of the double dilemma built by the the functional characteristic of colour descriptions and the mystrey , trut, lies wrong oppositions and symbols is characterized as a secret connection between the sub-narrative programme. Furthermore, this connection is solved by the opposide sub-narratives;it’s abserved that a fiction based on a lia occurred, and it was solved . It was considered that at least wrong opposite sub-narrative was conneveyed rather than lies while the last sub-narrative reflect the truth.
Keywords: Anlatı İzlencesi; Alt-Anlatı; Karşıt Alt-Anlatı; Giz; Doğru; Yalan; Yanlış; Narrative Syllabus; Sub-Narrative; Opposite Sub-Narrative; Mystery; Right; Lie; Wrong