Türk Medeni Kanunu m.565'e Göre Tenkise Tabi Sağlar Arası Kazandırmalar - ÇİFTÇİ, BİLGE (İstanbul Kültür Üniversitesi, 2024)
Bu çalışmanın konusu Türk Medeni Kanunu'nun 565. maddesinde düzenlenen tenkise tabi sağlar arası kazandırmaların incelenmesidir. Çalışma üç ana bölümden oluşmaktadır. Birinci bölümde konuya kavram boyutundan bakılarak saklı pay, tasarruf(kazandırma), tenkis ve denkleştirme kavramları incelenmiş; ikinci bölümde tenkise tabi tasarruflardan genel itibariyle bahsedildikten sonra Türk Medeni Kanunu m.565'e göre tenkise tabi sağlar arası tasarruflar özel olarak incelenmiş; son olarak üçüncü bölümde ise tenkis davası incelenmiştir.
According to Turkish Civil Code Article 565 Inter-vivos Transfers Subject to Reduction
Yüksek lisans tezi.
Keywords: Tenkis; Saklı Pay; Saklı Paylı Mirasçı; Tasarruf (Kazandırma); Sağlar Arası Kazandırma; TMK m.565; Denkleştirme; Tenkis Davası; Tereke; Miras bırakan; Mirasçı